fbpx

Samtalsjouren.gratis

https://samtalsjouren.gratis
Samtalsjouren.gratis är ett av Sveriges största nätverk för samtalsterapeuter och hälsocoacher.

Samtalsjouren.gratis är ett av Sveriges största nätverk för samtalsterapeuter och hälsocoacher som ger stöttande samtal utan kostnad. Initiativet kom till för att hjälpa dem som känner oro nu när coronaviruset gör så mycket ovisst. 

Här kan du boka in ett stöttande samtal på flera olika språk inklusive teckenspråk. Samtalet förs på Skype, Messenger eller andra digitala plattformar. Samtliga deltagare har läst, eller läser, på någon av våra distansutbildningar Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa eller Certifierad hälsocoach med e-hälsa. Du kan läsa mer om dem nedan.

Om du vill prova på att göra lite egenterapi kan du nu läsa första delen av vår distansutbildning Vardagspsykologi 2.0 utan kostnad.

Mer om våra distansutbildningar
Utbildningarna går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras utmaningar.
 
När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med t ex på Skype. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut/coach, klient och observatör.
 
Passa på att njuta av den rollen som observatör. Att lyssna op hur andra jobbar är mycket lärorikt och det har du sällan eller aldrig möjlighet till som samtalsterapeut eller hälsocoach.
 
Specifikt om samtalsterapeut-utbildningen

Efter månad sju börjar du med en egen provklient. Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.

 
Läs mer om utbildningen till samtalsterapeut:
Läs mer om utbildningen till hälsocoach:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *