fbpx

Distansutbildningar

– nya möjligheter online

Att studera och arbeta online har blivit en ny standard för utbildning och terapeutiskt arbete. Här är fem digitala distansutbildningar som hjälper dig att kombinera lärande och nätverkande med modern teknologi.

  • Goda samtal i vardagen, start 16 augusti
  • Modernt ledarskap, löpande start
  • Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa, start 28 juni
  • Certifierad hälsocoach med e-hälsa, start 28 juni
  • Vardagspsykologi 2.0, börja när du vill!
  • Reklampsykologi, börja när du vill!

Mejla till om du vill ha mer information om våra e-utbildningar eller fråga något speciellt. Och jo, distansavtalslagen gäller med 14 dagars ångerrätt räknat från dagen då du anmälde dig till utbildningen. Läs mer om vad som gäller vid köp hos oss.

– Goda samtal i vardagen

Handledarutbildning på distans för dig som vill driva samtal i studiecirkel med fyra till åtta deltagare. Du får en metodik som hjälper dig att göra skillnad t ex på äldreboenden och en plattform för att komma igång. Metodiken fungerar både i fysisk miljö och på nätet.

Nästa kursstart är den 16 augusti. Läs mer om Goda samtal i vardagen och se kursplanen.

 

– Modernt ledarskap – att leda på plats, på distans och i förändring

En värld i snabb förändring gör att kraven på dig som ledare är högre än  någonsin.Det blir än mer viktigt att vara trygg i sig själv och i sina värderingar samtidigt som du är lyhörd för dina medarbetares behov. För att kunna leda andra måste du kunna leda dig själv.

Programmet Modernt ledarskap fokuserar på helheten i ditt ledarskap. Vi arbetar med din personliga utveckling som chef och ledare. Övningar varvas med reflektioner och korta teoretiska pass med ledarskapsmodeller och konkreta verktyg du har nytta av i ditt dagliga arbete.

Du arbetar i grupp eller enskilt.

Löpande start. Läs mer om distansutbildningen Modernt ledarskap och se kursplanen.

 

– Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa
  • Grundutbildning på distans för dig som vill uppleva vad som går att åstadkomma med samtal. För roligare arbete och bättre privatliv.
  • Upplevelsebaserad inlärning tillsammans med likasinnade i grupp. Fyra lärarledda handledningar. Eget terapeutarbete med provklient. Gratis Vardagspsykologi för din klienter.
  • Studera parallellt med att du arbetar heltid. Bli färdig för certifiering på 12-13 månader. Gå med i Samtalsjouren för att komma igång.

Distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa är för dig som vill hjälpa andra med deras problematik via nätet eller i ett fysiskt samtalsrum. Samtidigt växer du själv som människa. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag. Eller så läser du för att bli bättre på att hantera relationer i ditt nuvarande arbete.

Läsa till samtalsterapeut med e-hälsa

När du läser till samtalsterapeut hos oss sker alla möten via nätet. Senare, när du är färdig och certifierad, väljer du själv om du vill använda kunskaperna och teknikerna ute i den fysiska verkligheten eller via nätet. Kanske vill du möta klienter i samtalsrummet (fysiskt eller digitalt) eller så vill du använda kunskaperna för att bli bättre på att hantera samtal i ditt nuvarande arbete.

Här kombinerar du gruppsamtal via Teams, Zoom eller liknande med ett konto på vår hemsida samt en sluten grupp på Facebook där utbildningen och yrket diskuteras. På kontot finns filmer och ljudspår som hör till aktuell månad i utbildningen.

I den slutna Facebook-gruppen kommunicerar du med andra blivande samtalsterapeuter. Denna blir en gemensam kunskapsbank där vi fyller på med erfarenheter, forskning, boktips och annat smått och gott.

Under utbildningen ingår du i en grupp om tre till fem personer som du har möten med och övar genom att alternera mellan olika roller: samtalsterapeut, klient och observatör. Det här sättet att arbeta är inte bara väldigt lärorikt, det är också spännande och faktiskt roligt.

Innehåll i utbildningen

Ur innehållet: Jakten på smekningar; Uppmärksamhetsprofilen; GROW; Ditt livskontrakt; Skapa triggers; Mental träning; Upptäck jagtillstånden; Ditt egogram; Avslappningsövningar; Skapa samtalsrelationen; Din livslinje; Effektiv kommunikation; Konsten att ge feedback; Så går ett samtal till; Livet i balans; Vi är OK; Rita livshjulet; Dina affirmationen; Så blir du en god lyssnare; Regissören i ditt liv; Ditt livsmanus; Vad driver dig?; Upptäck blockeringar; Tidsstrukturering; Bevis; Uppvärdera dig själv och andra; Passiva beteenden; Nedvärdering; Så kommer du igång som samtalsterapeut etc.

Räkna med spännande studier och att växa och utvecklas både som människa och professionellt – som terapeut.

Utbildningen följer de 11 kärnkompetenser som stipulerats av ICF (International Coach Federation) samt baseras på kursplanen för psykoterapeututbildning enligt EATA (European Association for Transactional Analysis).

Pris 12 495 kr (inkl moms). Går att delbetala. Nästa kursstart är 28 juni. Läs mer.

Här är innehållsförteckningen i e-boken som hör till utbildningen:

 

– Certifierad hälsocoach med e-hälsa

Distansutbildning för vår moderna livstil (som inte alltid är så hälsosam).

Vill du hjälpa andra och dig själv till optimal hälsa och effektivitet? Nu kan du läsa till certifierad hälsocoach och hjälpa bland annat klienter med (väl) höga prestationskrav på fritid och arbete.

Under sex månader får du filmer, e-bok, övningar, praktiska exempel och massor med motivation och inspiration. Dina klienter möter du via nätet eller i ett fysiskt samtalsrum, t ex på gymmet. Därefter utfärdar vi ditt certifikat som signeras av kursansvarig (som är ECP – European Certificate of Psychotherapy samt certifierad transaktionsanalytiker). Detta visar att du genomgått utbildningen och vilka moment som ingår i den.

Ur innehållet: Uppnå ett etiskt och professionellt förhållningssätt; Etablera coaching-överenskommelsen; Etablera förtroende och intimitet; Coaching-närvaro; Aktivt lyssnande; Kraftfulla frågor, Direkt kommunikation; Skapa medvetenhet; Kickstarta ditt coachprogram; Planera handlingar och sätta mål; Hantera framsteg och ansvarstagande etc. Två lärarledda handledningar ingår också.

Utbildningen följer de 11 kärnkompetenser som stipulerats av ICF (International Coach Federation).

Pris 5 495 kr (inkl moms). Går att delbetala. Nästa kursstart är den 28 juni. Läs mer. 

Här är innehållsförteckningen i e-boken som hör till utbildningen:

halsocoach-1_nytt-innehall

 

– Vardagspsykologi 2.0

Läs personlig utveckling som kan förändra ditt liv.
Under 10 veckor får du stöd, engagemang och motivation för att trivas som du är. Lär känna dig själv och ditt samspel med andra. Hantera konflikter och jobbiga situationer. Du får hjälp att ta kommandot och bli regissör för ditt liv. Du får filmer, e-bok och övningar med motivation och inspiration. Övning med återkoppling (diplom). Du kan börja när du vill!

Pris: 995 kr (inkl moms).

 

– Reklampsykologi

Verktygen och teknikerna som du lär dig hos för att driva ett samtal går att använda till mycket. Till exempel kan du ha nytta av dem om du arbetar med marknadsföring eller försäljning. Eller när du ska söka ett nytt jobb. Du kan börja när du vill men börja med att läsa mer om Reklampsykologi!

Pris 1 995 kr (inkl moms).