fbpx

Öva för ett nytt jobb?

Att öva samtalsterapi kan göra det lättare att få ett nytt jobb. Inte minst blir det lättare att hantera osäkerheten man kan känna inför ett viktigt möte. Som till exempel en anställningsintervju.

Öva på anställningsintervjun i förväg när du kör samtal i gruppen så är du bättre förberedd. Nästa kursstart på Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa är 28 juni.

Så här fungerar det:

 1. Anteckna tankar som dyker upp och som oroar dig särskilt. Tankar i stil med: “Vad ska jag säga?” “Hur ska jag vara?” “Tänk om de inte gillar mig!” etc.
 2. Öva på samtalet i förväg. Använd de oroande tankarna i ett terapisamtal med en kamrat i gruppen när du läser till samtalsterapeut hos oss.
 3. Kamraten vänder på dina frågor och ställer dem till dig så som man tänker att de blir extra tydliga: “Vad vill de veta om dig?” “Hur ska de uppfatta dig?” “Vad är det värsta som kan hända!” etc.

Kanske låter det långsökt. Hur ska du kunna svara på just de frågor som ställer till det när du vill koncentrera dig på att få ett nytt jobb?

Men prova ska du se. Att en annan person ber dig om svaren på frågorna ovan har stor terapeutisk verkan. Du får lättare att hitta svaren som du nog redan bär inom dig.

Ja du kan faktiskt göra terapin på egen hand också. Då är tekniken lite annorlunda och den berättar vi gärna mer om i ett mejl.

Om det här låter spännande är du välkommen till nästa kursstart 28 juniCertifierad samtalsterapeut med e-hälsa!

Förresten, enligt en artikel i Göteborgs Posten är det många som funderar på att söka nytt jobb. Artikeln citeras av nyhetsbrevet Dagens PS och i den berättar även en expert från LinkedIn om konsten att få högre lön. (Det handlar om att fråga vad som krävs för att få bättre betalt.)

Extra stor anledning att öva samtalsterapi alltså!

PS Tekniken fungerar lika bra för andra utmanande eller svåra samtal. Både på jobbet och i privatlivet.

2 reaktion på “Öva för ett nytt jobb?

 • 25 april, 2024 kl. 15:03
  Permalink

  Vad är behörighet för att börja??

  Svara
  • 25 april, 2024 kl. 15:15
   Permalink

   Hej!

   Vi har inga formella krav på tidigare utbildning. Däremot vill vi att du hunnit vara ute i arbetslivet i ca tio år och det oavsett vad du sysslat med. Vi värdesätter alltså arbetslivserfarenhet och vill inte att man kommer direkt från skolbänken till oss.

   Hur ser det ut för dig?

   Allt gott,
   Olof Neergaard, admin

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *