fbpx

Världens finaste ord

Världens finaste ord är mycket kort men får ändå oss människor att känna glädje, delaktighet och hopp. Ordet består av bara två små bokstäver. Ordet är ”vi”.

Ingen annan handling är viktigare än att visa en annan människa att du bryr dig om henne. Det kan handla om kärlek eller om tillit och engagemang.

Det senare är basen för samtalsterapi. En av våra handledare berättar om hur hon häromåret arbetade med en klient under ganska lång tid och när de summerade arbetet undrade hon vad som varit viktigast.

– Att du såg mig och trodde på mig!

Låter det enkelt? Kanske. Men det betyder inte att modellerna som vår handledare la upp processen efter, eller att övningarna man genomförde, inte behövdes. Däremot visar det att rätt förhållningssätt, det är viktigast av allt. Just det som världens finaste ord handlar om.

Som samtalsterapeut är du först och främst medmänniska. En medmänniska med ett uppdrag.

Du är intresserad och vill hjälpa din klient att hjälpa sig själv. Har du den känslan i dig redan från början är mycket vunnet och då är det lätt att säga ”vi” när ni inleder samarbetet. Då kommer du också känna att utbildningen hos oss inte bara är lärorik och meningsfull utan faktiskt rent av rolig.

Att lära sig arbeta med samtal är stort vare sig du senare väljer att göra det just som samtalsterapeut eller använder färdigheterna för något helt annat. Kanske för att bli bättre på det du gör idag…

Prova gärna om det här med världens finaste ord ”vi” och samtalsterapi är något för dig: https://www.e-universitetet.se/prova-terapi-gratis/

Utbildning med världens finaste ord

e-Utbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet. När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med på Skype.

Ni hörs av ett par gånger i månaden och går igenom månadens övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör. Passa på att njuta av den sistnämnda rollen. Den är mycket lärorik och som terapeut har man sällan eller aldrig möjlighet att lyssna på andra.

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa är till för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras problematik eller utmaning. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag genom att arbeta med samtal.

Du arbetar också med en egen provklient. Det är en person som i stort sett mår bra men som kanske har ett problem eller en utmaning* man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut.

Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalysen i ett separat program som vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.

Läs gärna mer om Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa.

*Alla utmaningar går att bearbeta så länge de bygger på äkta känslor. OBS! Vi utbildar för friskvård. Det handlar inte om att arbeta med samtal för att hantera psykisk sjukdom. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *