fbpx

“Tänk om jag inte duger!”

“Tänk om jag inte duger!”

Att bryta upp och gå vidare är inte lätt. Det behöver inte röra sig om en brusten kärleksrelation för att känslorna ska bli så starka att man tvekar att genomföra det man vet är rätt. Även att byta jobb kan vara nog så svårt. Särskilt om man kanske inte har ett superbra självförtroende.

En deltagare på Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa berättar att hon först blev väldigt smickrad när ett annat företag hörde av sig och ville anställa henne. Vilket erkännande!

– Men jag har jobbat här i 25 år. Tänk om jag inte kan något annat… Jag tror aldrig att jag kämpat med så många motstridiga känslor som nu.

Roligt nog hade hon nytta av både övningarna och kamraterna i triaden (arbetsgruppen) på utbildningen för att kunna ta ett beslut som kändes rätt.

Dit hörde till exempel den Kognitiva triangeln som hjälpte henne att se samband mellan beteende, tanke och känsla. Det vill säga hur vi berörs av utmanande situationer och hur vi kan bli bättre på att hantera dem.

– Jag körde ett par övningar för mig själv. Sedan utgick vi från min situation när vi hade terapi i triaden. Det hjälpte mig att se klart på vad jag borde välja och vad jag faktiskt kunde försaka.

Resultatet blev att vår vän sade upp sig från sin mångåriga anställning och istället tog sig an helt nya möjligheter.

– Ibland måste man våga. Övningarna hjälpte mig att se att det inte var ett misstag att de ville anställa mig.

– Nu har jag självförtroende nog och kommer att klara jobbet alldeles utmärkt!

 

En reaktion på ““Tänk om jag inte duger!”

  • 5 april, 2016 kl. 10:41
    Permalink

    Om man tänker att man inte duger skapas dåligt tankar, det har Jag tänkt på många gånger när min osäkerhet, min självkänsla och självförtroende var golvat. Men man måste resa upp för att komma vidare. Det går inte att utveckla sig om man inte går vidare. Idag jämför jag mig som en blomma som behöver vattnas för att växa, har lär mig att vårda mig på alla sätt och viss också att acceptera mina brister och det faktum att jag är ofullkomlig. Känslorna ska bli stark, starkare och stakats. Den kognitiva triangeln som hjälper oss med alla våra beteenden, tankar och känslor. Med triaden övar man kapitel efter kapitel och det är mycket lärorikt och hjälper oss att se klart på alla sätt viss.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *