fbpx

Självförtroende: “Måste jag bry mig?”

Självförtroende: “Måste jag bry mig?”

Vi är nog många som kämpar med att få respekt och bli sedda som den vi verkligen är. Samtidigt vill man inte lämna ut sig för mycket. Det hela blir ett problem för ens självförtroende.

En deltagare på utbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa berättar att hon vill att kolleger och vänner ska se henne för den härliga person som hon är. De ska helt enkelt förstå hennes kvaliteter. För det är det inte alla som gör idag.

Men hon vill ändå inte släppa för många nära inpå livet.

– Jag inser att det finns en konflikt i att både hålla hårt på integriteten och att vilja bli bekräftad. Å andra sidan, varför bryr jag mig om vad folk tycker om mig?

Tillsammans med studiekamraterna i triaden (arbetsgruppen) kör hon terapi just med detta dilemma som utgångspunkt.

– Jag får möjlighet att resonera mig fram till olika lösningar. Den bästa är kanske just att jag ska strunta i andras åsikter.

– Där är jag inte ännu. Men jag är på god väg!

Mer om utbildningen

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa bygger på kognitiv metod, KBT, och är för dig som vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras problematik via nätet. Under tio månader får du en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag.

Observera att utbildningen går helt via nätet och att du själv bestämmer när och hur mycket du vill studera. Du får ändå räkna med att lägga ett par tre timmar i veckan på studierna – på egen hand och tillsammans med din triad (arbetsgrupp).

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *