fbpx

“På topp tre-listan!”


“Nu är snart 2018 slut och med varje avslut kommer en ny början. På ett eller annat sätt. När jag nu gör bokslut över året kommer mitt beslut att gå utbildningen på e-Universitetet som topp tre på listan över bra beslut 2018. Tack Helene Nord och Olof Neergaard för att ni skapade denna utbildning och ert arbete. Gott nytt år till er alla i gruppen, ni under utbildning och ni som är färdiga med utbildningen. Vilken resa vi gör. Modigt och bra jobbat! Nu ser jag fram emot 2019 och de tre månader jag har kvar av utbildningen. Ska bli så spännande med provklient!”

Malin Liljeblad

Malin skickade nyårshälsningen om att läsa på Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa,här på e-Universitetet, i den interna Facebook-gruppen för alla på utbildningen. Tanken är att här ska vi som är intresserade av att arbeta med samtal diskutera olika utmaningar eller glädjeämnen. Som till exempel att berätta hur mycket man ser framemot det nya året!

Mer om utbildningen

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet. Utbildningen är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras problematik eller utmaningar.

Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag genom att arbeta med samtal. Det kan också vara så att du går utbildningen för att bli bättre på det gör idag – till exempel för att känna dig tryggare i samspelet med dina kollegor.

När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med på Skype. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom månadens övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör. Passa på att njuta av den sistnämnda rollen. Den är mycket lärorik och som terapeut har man sällan eller aldrig möjlighet att lyssna på andra.

Efter månad sju arbetar du med en egen provklient. Det är en person som i stort sett mår bra men som kanske har ett problem eller en utmaning man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut.

Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalysen i ett separat program som vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut. Tänk vilket härligt 2019 som ligger och väntar!

Läs gärna mer om Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa

16 reaktion på ““På topp tre-listan!”

 • 23 augusti, 2019 kl. 10:25
  Permalink

  Hej! Skulle gärna vilja ha mer information. 🙂 Kan man arbeta som samtalsterapeut efter denna utbildning, eller måste man ha ngt mer?

  Svara
  • 23 augusti, 2019 kl. 11:10
   Permalink

   Hej Mia,
   Vi mejlar kursplanen nu direkt. Angående om du kan arbeta som samtalsterapeut så är svaret ja. Men det kan du faktiskt göra redan idag. Detta eftersom “samtalsterapeut” tyvärr inte är någon skyddad titel så vem som helst kan kalla sig för just det. Vi tycker att det är viktigt att man har utbildning och erfarenhet med sig innan man möter klienter och dessutom är noga med att enbart ta uppdrag som rör förebyggande- och friskvård. Detta handlar inte om sjukvård. Ja, du ser hur vi tänker i kursplanen som kommer strax.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
  • 21 september, 2019 kl. 21:46
   Permalink

   Jag vill verkligen få påfyllning av samtalsteknik! Är socionom som har tröttnat på myndighetsutövning!!
   Mvh
   Sanna

   Svara
   • 23 september, 2019 kl. 10:04
    Permalink

    Hej Susanna,
    Jag mejlar kursplanen och hoppas att den kan ge dig inspiration framåt.
    Bästa hälsningar
    Olof Neergaard

    Svara
 • 29 september, 2019 kl. 12:26
  Permalink

  Hej, skulle man kunna få läsa kursplanen innan man ansöker?
  Mvh
  Annelie

  Svara
  • 30 september, 2019 kl. 10:04
   Permalink

   Hej Annelie,
   Vi mejlar kursplanen omgående.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
 • 9 november, 2019 kl. 16:47
  Permalink

  Jag är nyfiken på er utbildning och här 13 års myndighetsutövning som socionom.

  Svara
  • 11 november, 2019 kl. 10:15
   Permalink

   Hej Viveka,
   Vi mejlar kursplanen till dig nu och hoppas att detta ska låta spännande.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
   • 12 februari, 2020 kl. 21:18
    Permalink

    Hej.
    Jag har en fråga om vad man brukar ta betalt per timme som samtalsterapeut? Brutto.
    Mvh
    Agneta

    Svara
    • 13 februari, 2020 kl. 10:01
     Permalink

     Hej Agneta,
     Svårt att säga men börja på ca 250 kr/t. När du fått mer erfarenhet och byggt upp ett renommé kan du säkert ta mer. Hör gärna med någon av dem som studerat hos oss tidigare: https://www.e-universitetet.se/hitta-en-samtalsterapeut/

     Bästa hälsningar
     Olof Neergaard

     Svara
 • 11 januari, 2020 kl. 10:52
  Permalink

  Hejsan
  Jag har alltid fungerat som bollplank och stöd för både vänner och kollegor. Är ganska sugen på att lära mig mer om samtalsterapi men kan man få del av kursplanen innan man ansöker,tack.

  Svara
  • 13 januari, 2020 kl. 10:19
   Permalink

   Hej Aneta,

   Så roligt. Vi mejlar kursplanen nu direkt.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
 • 18 januari, 2020 kl. 22:05
  Permalink

  Hej jag är också väldigt intresserad. Vill gärna se kursplan. Mvh Emma

  Svara
  • 20 januari, 2020 kl. 08:35
   Permalink

   Hej Emma,
   Så roligt. Vi mejlar kursplanen omgående.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *