fbpx

Lyckade relationer

Lyckade relationer

Det är i relationer med andra människor vi utvecklas. Vi präglas ständigt av erfarenheter i privatlivet, i arbetet och i andra sammanhang.

Detsamma gäller när du går in i klientrollen i arbetet med din samtalsterapeut. Då får du med dig insikter och erfarenheter som du nu kan använda i situationer som tidigare varit svåra att hantera.

Utveckling genom samspel människor emellan gäller även inom organisationer. Framgångsrika företag kännetecknas ofta av en stämning som bygger på motivation, tillit och glädje samt idéer och medverkan.

Låt oss titta på två exempel på människor som utvecklas genom att bättre ta vara på sina relationer. Det ena gäller relationer inom familjen medan det andra rör nya möjligheter i arbetslivet…

Texten är ett redigerat utdrag från kurslitteraturen till utbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa. Mejla oss gärna om du vill se hela texten:  

Mer om utbildningen

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa är till för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras problematik eller utmaning. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag.

Du placeras i en triad (grupp) med tre eller fyra personer som du samarbetar med. Det ger dig möjlighet att både agera samtalsterapeut och klient men också att vara observatör vilket är mycket lärorikt. Då får du nämligen lyssna på hur andra gör och kan lättare se eventuella misstag eller stjärnskott.

Mot slutet av utbildningen arbetar du med en egen provklient. Detta är en person som i stort sett mår bra men som kanske har ett problem eller en utmaning man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut.

Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett eget program som vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.

Visst låter det spännande?! Läs gärna mer om Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *