fbpx

Ljudspår: Hör ett terapisamtal

Lyssna på ett terapisamtal och känn efter om det är något också för dig. För det finns inget som går upp mot att med egna öron höra hur vad som går att åstadkomma med ett samtal när det drivs på rätt sätt.

Det är många om är nyfikna och hör av sig och vill vet hur vi egentligen jobbar på distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa. Eller rättare sagt, hur jobbar en samtalsterapeut? Hur driver man klienten så att den öppnar sig och börjar berätta för att därefter lyfta blicken och se en väg framåt?

Det är vanligtvis omöjligt att vara med och lyssna på en annan samtalsterapeuts terapisamtal. Men under utbildning hos oss är detta en viktig del. Du och de andra i gruppen övar på varandra och ger feedback på samtalen ni observerar.

En liten försmak kan du få redan nu. Vi har nämligen en inspelning från ett terapisamtal enligt samtalsmodellen GROW som vi arbetar efter. Längre ner kan du läsa mer om själva distansutbildningen till samtalsterapeut. 

Ljudspår: GROW i praktiken

 

Läsa till samtalsterapeut
Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras utmaningar. Du får en grundutbildning för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement genom att arbeta med samtal. Det kan också vara så att du går utbildningen för att bli bättre på det du gör idag.
 
När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med t ex på Teams eller Zoom. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden (eller oftare, om ni vill) och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör.
 
Övningarna hämtar ni från e-boken som ingår och filmerna i månadsbreven. Du behöver alltså inte köpa någon ytterligare litteratur.
 
Passa på att njuta av den rollen som observatör. Det är mycket lärorikt att lyssna och som samtalsterapeut har du sällan eller aldrig möjlighet att höra hur andra jobbar.
 
Efter månad sju kommer du in på det där med en egen provklient. Provklienten är en person som i stort sett mår bra men som kanske har en sak man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare.
 
Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.
 
Upplägget ger dig full frihet att studera när du vill och har lust. De enda tider du behöver passa är dem ni kommer överens om i gruppen.
 
Vi värdesätter arbetslivserfarenhet. Därför är vi noga med att du inte kommer direkt från skolan utan att du har hunnit uppleva en del innan du börjar hos oss. Det gör också att de flesta deltagare passerat de 30.
 
Utbildningen är också ett sätt att bygga nätverk. Både inom din egen grupp och i den sluta gruppen på Facebook för blivande och nuvarande samtalsterapeuter.
 
Sugen på att vara med? Läs gärna mer om distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa

8 reaktion på “Ljudspår: Hör ett terapisamtal

 • 8 mars, 2021 kl. 13:34
  Permalink

  Intressant att lyssna till samtalet. Känner verkligen att den här utbildningen är något för mig.

  Svara
  • 8 mars, 2021 kl. 17:54
   Permalink

   Toppen Marit!
   Mvh
   Olof & C:o

   Svara
  • 18 juli, 2021 kl. 01:49
   Permalink

   Vad kostar utbildningen till samtalsterapeut?

   Svara
   • 19 juli, 2021 kl. 11:14
    Permalink

    Hej Jessica,
    Distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa kostar 9995 kr inkl allt: moms, litteratur, handledning etc.
    Bästa hälsningar
    Olof Neergaard, admin

    Svara
 • 11 augusti, 2021 kl. 15:23
  Permalink

  Hej,
  Kursen vardagspsykologi ingår i samtalsterapeut programmet?

  Distansutbildning som samtalsterapeut börjar 27 augusti 2021. När är nästa kursstart?
  Jag kan börja från mitten av september 2021.
  Med vänlig hälsning
  Patricia Cardoso Santana

  Svara
  • 25 augusti, 2021 kl. 09:55
   Permalink

   Hej
   När kommer nästa utbildningen i e- samtalsterspeuten.
   Mvh,

   Svara
   • 25 augusti, 2021 kl. 10:10
    Permalink

    Hej Hedi,
    Vi har kursstart varannan månad så nu i höst och vinter kör vi även i slutet av oktober samt i mitten av december. Kan någon av de kursstarterna passa dig?

    Bästa hälsningar
    Olof Neergaard, admin

    Svara
 • 28 december, 2021 kl. 02:46
  Permalink

  Hej jag är intresserad att börja.

  Kan börja i januari eller februari.
  Efter avslutad utbildning kan jag starta eget som diplomerad?

  Mvh Jimmy

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *