fbpx

Ledare på distans

Vilken utmaning, att fungera som ledare också på distans! Modernt ledarskap ger dig verktygen.

Att leda på distans har blivit det nya normala. Det medför bl a att “laget före jaget” blir än viktigare i ledarskapet. För att kvaliteten ska hållas uppe måste alla känna att man är med . Också när inte hela arbetsgruppen möts på ett och samma kontor.

När medarbetare arbetar från olika håll är framgångsfaktorerna att sätta vision och tydliga mål samt att visa tillit och empati. Att både kunna lyssna in och själv vara tydlig är därför viktiga byggstenar för att du som ledare ska nå rätt resultat.

I distansutbildningen Modernt ledarskap får du arbeta med verktyg för att kunna göra just detta. Dit hör t ex:

  • Hur du bäst prioriterar din tid för att bli en effektiv ledare.
  • Hur du anpassar ledarskapet efter medarbetarens situation.
  • Hur du sätter upp tydliga mål både för grupp och individ.

Din personliga handlingsplan, som vi skapar gemensamt mot slutet av utbildningen, blir en vägvisare framåt.

Information om distansutbildningen Modernt ledarskap.
Klicka och läs mer om distansutbildningen Modernt ledarskap.

Modernt ledarskap

Modernt ledarskap fokuserar på helheten i ditt ledarskap. Vi arbetar med din personliga utveckling som chef och ledare. Övningar varvas med reflektioner och korta teoretiska pass med ledarskapsmodeller och konkreta verktyg du har nytta av i ditt dagliga arbete.

Under våra seminarier på distans möter du andra i liknande roller. Ni utbyter värdefulla erfarenheter, reflekterar, övar och blir inspirerade. Mellan seminarierna har du tillgång till övningar, filmer och annat relevant material.

Modernt ledarskap ges helt på distans och är uppdelat på åtta tillfällen. Det första tillfället är på fyra timmar, de övriga på tre timmar vardera. Du arbetar i en grupp om sex till åtta personer och ni möts via Teams. Programmet löper under ca 10 månader och kan skräddarsys efter behov. Du kan t ex läsa det i mindre grupp eller enskilt.

Programmet är uppdelat på två olika spår som anpassats efter din yrkesroll.

Du är…

1. Ny som chef. Du har personalansvar och har upp till två års erfarenhet i din roll som chef. Som sådan ställs du inför nya utmaningar och problemställningar samtidigt som din relation till övriga medarbetare förändras.

2. Ledare men inte chef. Du har en ledande roll men har intepersonalansvar. Du kan vara projektledare, teamleader, gruppledare eller på något annat sätt leda andra i arbetet.

Läs om programansvariga och mer om Modernt ledarskap.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *