fbpx

Lyssna på magen

Nej, att lyssna på magen handlar inte om att planera inför nästa mål mat. Här vill vi istället berätta mer om hur du som samtalsterapeut på ett effektivt sätt arbetar vidare med med din klient.

Bland det viktigaste är att inte gå i prestation och komma med lösningar. Istället hjälper du din klient att lyssna på magkänslan och på så vis hitta svaren inom sig.

Därför kan du också arbeta med snart sagt alla typer av frågeställningar utan att vara expert inom området. (Samtidigt blir du väldigt allmänbildad.)

Detta märks tydligt när vi övar samtal på distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa. Klienterna kan nämligen ta upp väldigt olika utmaningar:

 • Investeringsbehov i det egna företaget.
 • Hur man ska gå ner i vikt.
 • Ångest över en utdragen köksrenovering.
 • Jakten på drömjobbet.
 • Eller något helt annat…

Ofta blir resultatet av samtalet förbluffande lyckat.

Hur det går till? Jo genom att ställa rätt frågor hjälper du din klient att att ta fram och använda all den kunskap och erfarenhet som man redan bär inom sig och på så vis komma fram till rätt beslut. Vi skulle kunna uttrycka det som att klienten lärt sig att lyssna på sin magkänsla.

Mer om utbildningen

I distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag.

Du kan också gå utbildningen för att bli bättre på det du gör idag. Till exempel för att känna dig tryggare i samspelet med dina kollegor.

När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med t ex på Skype. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör. Passa på att njuta av den sistnämnda rollen. Den är mycket lärorik och som terapeut har man aldrig möjlighet att lyssna på andra.

Efter månad sju arbetar du med en egen provklient. Detta är en person som i stort sett mår bra men som kanske har något* man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut.

Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter för både provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut. Till exempel vad som händer när man vågar lyssna på magen.

Läs gärna mer om Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa

*En samtalsterapeut arbetar i nuet och framåt och inte med saker som ligger bakåt i tiden eller som kan klassas som psykisk sjukdom.

2 reaktion på “Lyssna på magen

 • 20 augusti, 2019 kl. 08:54
  Permalink

  Vill gärna veta mer om denna utbildning

  Svara
  • 20 augusti, 2019 kl. 10:18
   Permalink

   Hej Jeanette!
   Kursplanen kommer med mejlen nu direkt.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *