fbpx

Kursplan Certifierad samtalsterapeut

Kursplan certifierad samtalsterapeut

Vi får ofta frågan vad som egentligen ingår i respektive utbildning? Till exempel i Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa. Den sträcker ju sig över lite drygt tio månader med otaliga övningar, möten med gruppen på t ex Teams samt fyra handledningstillfällen med utbildningsansvariga.

Här på hemsidan, och i vår pdf-katalog, försöker vi ge en bild av vad som kommer när man sätter igång med utbildningen. Men nu vill vi vara ännu tydligare. Så här kommer en kursplan med alla texter, övningar och filmer specificerade, månad för månad.

Här laddar du ner kursplanen.

Mer om utbildningen

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa är till för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras problematik eller utmaning. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag.

Mot slutet av utbildningen arbetar du med en egen provklient. Detta är en person som i stort sett mår bra men som kanske har ett problem eller en utmaning man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut.

Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett eget program som vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.

Visst låter det spännande?! Läs gärna mer om utbildningen.

 

11 reaktion på “Kursplan Certifierad samtalsterapeut

 • 9 mars, 2017 kl. 21:17
  Permalink

  Hej!
  Jag undrar över kurslitteraturen, vilka böcker ligger till grund för kursen?
  Är den här kursen detsamma som en steg-1 utbildning (som dock brukar vara 1,5 år) eller vilken nivå ligger den på? Vilken typ av behörighet får man efter utbildning?
  Vänligen Charlotte

  Svara
 • 12 mars, 2017 kl. 11:50
  Permalink

  Hej Charlotte!
  All kurslitteratur ingår i form av en 153-sidig e-bok med litteraturlista för vidare förkovran. Det är alltid vanskligt att jämföra men innehållet i utbildningen är i mångt och mycket just som en steg 1-utbildning till psykoterapeut, utan att för den skulle likställa utbildningarna, som dock är helt teoretisk. Hos får du snabbt praktisera dina nya kunskaper.

  Observera att du INTE blir psykoterapeut hos oss. Istället för du ett certifikat som visar att du genomfört en utbildning enligt EATA:s regler – European Association for Transactional Analysis för psykoterapeututbildning.

  Bästa hälsningar
  Olof Neergaard

  Svara
 • 2 november, 2020 kl. 19:19
  Permalink

  Men har företaget/ universitetet befogenhet att certifiera?

  Svara
  • 3 november, 2020 kl. 11:05
   Permalink

   Hej Anna,
   Javisst, full befogenhet. Certifieringen är helt enkelt ett sätt for oss att visa vad vederbörande blivit godkänd på. Tyvärr finns det inga officiella riktlinjer från någon myndighet eller oberoende organisation.

   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
 • 20 oktober, 2021 kl. 22:12
  Permalink

  Kan en börja arbeta som samtalsterapeut direkt efter godkänd utbildning eller måste det kompletteras? Var kan man få jobb? Eller är d starta eget som gäller?
  Med vänlig hälsning, Andrea

  Svara
  • 21 oktober, 2021 kl. 10:52
   Permalink

   Hej Andrea,
   Det beror på din bakgrund och var du vill vara verksam. Om du vill arbeta på en vårdcentral krävs det vanligtvis att du även har en socionexamen i botten. Hur ser det ut för dig?
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
   • 11 november, 2021 kl. 11:08
    Permalink

    Hej,
    Jag vill arbeta som samtalsterapeut. Ej vårdcentral.
    Med vänlig hälsning, Andrea

    Svara
  • 21 oktober, 2021 kl. 12:11
   Permalink

   Hej
   Undrar om man direkt efter utbildningen kan börja jobba som samtalsterapeut ifall man önskar starta eget?
   Tack på förhand
   Vanja

   Svara
   • 21 oktober, 2021 kl. 12:31
    Permalink

    Hej Wanja,
    Ja det går bra. Observera dock att vi alltid rekommenderar att du gör det i liten skala det första året eller så. Detta eftersom det krävs erfarenhet för att orka växla upp och arbeta med flera klienter om dagen. Dessutom kan det ta tid att bygga upp ett renommé så att du hittar kunder. Se det alltså som ett extraknäck i början om du vill arbeta i egen regi.
    Bästa hälsningar
    Olof Neergaard

    Svara
 • 2 juni, 2022 kl. 20:22
  Permalink

  Jag är redan utbildad underskötare inom psykiatri kan denna utbildning höja mina möjligheter att jobba på öppna mottagningar kopplade till regionen/landstinget?

  Svara
  • 3 juni, 2022 kl. 12:10
   Permalink

   Hej Johan,

   Så roligt att du hittade oss.

   Det är inte omöjligt att dina chanser förbättras men inget vi vågar lova. Det bästa är att visa kursplanen för din chef och be om en bedömning. Jag tror att du redan hämtat hem den men för säkerhetsskull bifogar jag den här också.

   PS Läs gärna kommentarerna på vår hemsida. Ett par personer berättar om erfarenheter som kanske kan intressera dig: https://www.e-universitetet.se/vettigt-under-pandemin/

   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *