fbpx

Betald utbildning

Att ansöka om en betald utbildning är ett smart sätt att investera i framtiden. Det är nämligen inte helt ovanligt att arbetsgivare, fackförbund, Försäkringskassan eller någon form av trygghetsfond* står för kursavgiften på vår utbildning Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa.

Om det här låter intressant för dig brukar en bra start vara att visa utbildningens kursplan för den som håller i pengarna och ska betala. Ja, han eller hon som ska bedöma vilken nytta du kan ha av att gå utbildningen. Det kan vara ditt fackombud, din chef eller kanske en handläggare som du har kontakt med. 

Innan du tar kontakt är det klokt att själv fundera på varför du vill bli bättre på det här med samtal. Det vill säga vilken nytta du skulle ha av att få en betald utbildning.

Kanske vill du hjälpa andra att hitta motivation och verkligen göra det de säger att de ska göra. Som att verkligen hålla igång sin träning eller lägga om kosten. Eller är så vill du lägga en grund för bättre samarbete på jobbet och hitta verktyg för att nå fram till dina kolleger. Kanske för att göra det lättare för dig i arbete som chef eller arbetsledare.

Som du ser finns det egentligen inga gränser för vad som går att uppnå med hjälp av samtal.

Observera att allt vi lär ut handlar om samtal för motivation, friskvård och förebyggande arbete. Det rör sig inte om arbete med psykisk ohälsa.

*Hjälp av trygghetsfond gäller om man är eller riskerar att bli arbetslös. 

Mer om utbildningen
Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras utmaningar. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement genom att arbeta med samtal. Det kan också vara så att du går utbildningen för att bli bättre på det du gör idag.
 
När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med t ex på Skype. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör.
 
Passa på att njuta av den rollen som observatör. Det är mycket lärorikt att lyssna och som samtalsterapeut har du sällan eller aldrig möjlighet att höra hur andra jobbar.
 
Efter månad sju börjar du med en egen provklient. Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.
 

 

4 reaktion på “Betald utbildning

 • 17 mars, 2020 kl. 10:16
  Permalink

  Intresserad, har fast anställning.

  Svara
  • 17 mars, 2020 kl. 11:10
   Permalink

   Hej Anette,
   Så roligt att du är intresserad av vår samtalsterapeut-utbildning. Vi mejlar kursplanen omgående. Sedan visar du den för ditt fackombud eller arbetsgivare och så håller vi tummarna!
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara
 • 18 mars, 2020 kl. 14:10
  Permalink

  Hur vet jag om jag tillhör de fackförbund som ingår i Trygghetsfonden ( är medlem i Lärarförbundet)? Och om jag INTE gör det, har jag någon möjlighet ändå att gå? Har ni fler utbildningar? Till råga på allt, jag är arbetslös, lite äldre (56 år) och har faktiskt svårt att få arbete (ingen fullföljd akademisk examen, tyvärr) + att det råder åldersdiskriminering där ute…..

  Svara
  • 18 mars, 2020 kl. 14:59
   Permalink

   Hej Mona,
   Vilken jobbig situation du sitter i. Kolla med ditt fackombud eller ring till Lärarförbundet angående vilken trygghetsfond som kan vara aktuell. Vi mejlar kursplanen till dig. Visa den för ditt ombud eller liknande. Vi utbildar för samtalsterapi samt hälsocoaching. Du kan även betala själv och välja avbetalning om du vill. Vi mejlar en länk. Åldersfällan ja… Det är så typiskt för oss i västvärlden men i Asien värdesätter man även erfarenhet och det vore verkligen något att sträva efter här också.
   Bästa hälsningar
   Olof Neergaard

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *