fbpx

Insikter på Facebook

I utbildningarna Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa samt Certifierad hälsocoach med e-hälsa ingår övningar som leder till insikt, reflektion och önskan om förändringar. Här är exempel på vad som diskuteras i våra slutna grupper på Facebook.

“Ett stort, hjärtligt tack för en fantastisk utbildning!

Lyckan är stor när jag håller mitt diplom i handen. Det har varit ett givande, lärorikt och inspirerande år. Min underbara triad med mina vänner Ceciliaoch Kerstin har bjudit på många härliga stunder, lärdomar, insikter och energiska heja-rop. Vi kommer att fortsätta med våra kaffedoftande triader. Peppande och inspirerande stunder som dessa kan man helt enkelt inte vara utan.

Det känns konstigt att utbildningen är slut. Men lärdomar kommer att leva för alltid. Ni har skapat en briljant form av terapi och undervisning. Mycket bra och genomtänkt litteratur och videos. Handledningarna har varit guld värda och jag är säker på att jag har testat allas tålamod åtskilliga gånger, då jag kommer från en tradition med hypnoterapi och traumaterapi där man suggererar för klienten snarare än utforskar, så stackars Sokrates måste ha vänt sig i sin grav, medan ni skötte det väldigt elegant med bra, konstruktiv kritik och fick mig att till sist landa som samtalsterapeut.

Vi har fått fantastiska verktyg för att hjälpa våra klienter, väldigt många är intresserade av terapi hemifrån. Och på köpet har vi blivit digitala nomader, vilket innebär att vi kan jobba överallt ifrån, även en skön sommarstrand någontans i tropikerna. Kan det bli bättre en så här?

Jag önskar er alla en fantastisk resa mot era mål! Ej att förglömma, att resan också är målet. För även om man känner frustration ibland, så kan de största lärdommarna komma just från de stunder som känns motiga. Njut, alla fina kollegor av er resa! Allt gott till er!”

Ivona Olofsson, Linköping

 

“Snart, väldigt snart är jag klar, efter ett års tid med min utbildning till Certifierad Samtalsterapeut. Riktigt härliga och goda vänner har jag fått på köpet.

Allt studiematerial är nu genomgått, allt läsande är klart, utvärderingen är inskickad och idag har vi haft vår sista handledning för vår fantastiska triad med våra mentorer som observatörer och det gick över förväntan och kritiken jag fick värmde mitt hjärta och kommer att följa mig på min väg framåt.

Sen mina vänner, ska jag börja använda min erfarenhet till att hjälpa andra familjehem med handledning och utbildning. (Har 20 års praktisk daglig erfarenhet och 8 års studier inom ämnet.)

Börjar på fredag med att hålla föreläsning för Socialhögskolans 7:e termins elever så att de ska få verklighetsförankring innan de ska prova sina vingar i verklighetens hårda värld.

-Tack till lärarna och mina fina triad-vänner Kerstin och Ivona som funnits där i vått och torrt/med och motgångar. Lycka till alla ni andra som är mitt i utbildningen och kämpa på det är värt det och glöm inte ha trevligt under tiden.”

Cecilia Ranvide

 

“Det senaste materialet var riktigt bra, tack för det!”

Carina Lindström

 

“Har nyss haft tiradens andra träff (första övning) och vill bara säga att vi är fantastiska. Tack för att ni vill dela denna utbildning med mig. Syns och hörs nästa vecka 🙂 !”

Marina Heiman

 

“Hej allihopa! Snart börjar det närma sig slutet på utbildningen för en del av oss och det är på ett sätt jätteskönt. När man jobbar heltid och samtidigt läser till något så tar det både energi och tid. Men jag kommer även att sakna detta och det som jag har lärt mig kommer jag att bära med mig hela livet. Jag är enormt tacksam för allt. Det jag inte förstod var att jag skulle lära mig så mycket om mig själv – att ha fått lära sig att sätta gränser var välbehövligt!”

Sollan Larsen

 

“Min insikt för veckan är att det är så viktigt att ta hand om sig själv i arbetet som terapeut. Det är lätt att man även hamnar i situationer bland vänner som vill “prata ut”. Detta tar ibland för mycket av mig och jag hamnar med information i vänkretsen som jag ibland skulle vilja vara utan. Jag behöver träna på att sätta upp tydligare gränser för mig själv i sådana situationer.”

Eva-Lotta Hallius 

 

“Min insikt när jag pratade med min triad idag är hur långt jag har kommit i jämfört när vi hade vårt första möte. De (min triad) har hjälpt mig att lösa upp knutar och få mod att ha samtal som jag har undvikit på grund av rädsla. Det har varit mycket strul i kursen men det viktigaste har fungerat, själva övningarna och samtalen.”

Merja Kylmämaa 

 

“Min insikt är att jag kan välja på vilket sätt jag vill påverka/tolka min omgivning/medmänniskor. Jag kan välja vilka signaler jag vill ”sända ut” sprida vidare till min omgivning. Jag kan också välja på vilket sätt jag vill ta emot signaler- budskap från mina medmänniskor. Allt styrs av mina tankar och hur/vad och på vilket sätt jag väljer att tolka min motpartner/omgivning.
Genom att ge och ta emot omgivningens budskap på ett mer positivt sätt bidrar jag till en bättre och mer kärleksfull värld.

Har jag en grundtrygghet inom mig kan jag förmedla och vågar ha en tilltro/tillit till andra, jag tror på det goda och kan sprida positiv energi. Jag får ett ”bredare” tänkande. Jag kan släppa taget/kontrollen om situationen vilket gör att jag blir mer närvarande, ser situationen som den är från ett neutralt sinne och blir medveten(vuxen jag tillstånd). Jag sänder ut positiva signaler till omgivningen och får ett positivt bemötande tillbaka. Förmodligen fattar jag bättre beslut och gör mer medvetna val. Jag litar på processen.

Väljer jag istället att vara/ha kontroll och behöver ha ett kontrollbehov styrs jag av en negativ känsla/oro rädsla mot omgivningen/motparten. Jag granskar och värderar blir fördomsfull, kritisk, misstänksam och får en misstro mot omgivningen, blir rädd och instängd. Jag ifrågasätter omgivningen /motparten blir fördomsfull och avundsjuk. Jag väljer omedvetet/ medvetet att se situationen från en negativ synvinkel. Jag tänker ”snävt” och får en skev bild av hur verkligheten ser ut. Jag hamnar i ett stresstillstånd och blir irriterad och olycklig.

Det är bara jag själv och genom mina tankar som jag kan välja/ påverka på vilket sätt jag vill tolka/ bemöta min omgivning.”

Marie Engelcrona

 

“Min senaste insikt är att njuta mer av här och nu. Erfarenheten av att ha varit utan mobil en längre tid har fått mig att inse att jag inte måste vara tillgänglig hela tiden. Istället vill jag stanna upp och se det fina i det enkla. Ångesten att hinna med allt och behaga andra på sekunden försvann. Så nu stänger jag av mobilen när jag vill vara ifred.”

Judy Andersson

 

”Hur går det med den nya plattformen? Jag tycker att det låter toppen att ha allt samlat och att kunna ha koll på sina egna övningar! Jag kanske är mer än lovligt förvirrad????men jag tycker att det är lite svårt och ”rörigt” att hitta! Oavsett så känns det mycket spännande och igår hade min triad sitt första samtal!✌????️ Eftersom vi har lite strul med Skype så pratade vi i telefonen med Konferenssamtal! Hur härligt som helst! Vi pratade nog i nästan en timme och det var inte en tyst minut. Haha… Underbart!”????

Mia Gussman Lennström

 

”Idag har jag haft en riktigt givande handledning tillsammans med min andra triad – TACK! Precis lika givande som min tidigare handledning med min första triad. Det är för mig ett privilegium att ha två triader att arbeta i, det ger mig väldigt mycket. Trots att vi använder oss av samma övningar så får jag ut olika saker och/eller nya synvinklar på samma problem.

Idag blev jag ifrågasatt vad det innebär för mig att vara kreativ och om det verkligen är viktigt för mig att vara mer kreativ… Har aldrig tänkt i de banorna tidigare och inser nu efter lite tankeverksamhet att det verkligen inget jag för tillfället behöver uppnå. Framöver så kanske jag vill lägga tid på att vara mer kreativ och utveckla mitt kreativa sinne men för tillfället passar det mig utmärkt att vara i {jagtillståndet} Anpassat barn och följa mina mönster och beskrivningar när jag gör något, till exempel syr. :)”

Annika Terning 

 

”Jag lär mig inget nytt, om jag inte gör något annorlunda .”????

Magdalena Westman

 

”Min insikt är att jag haft lätt att dras ned av negativ energi. Blivit påverkad på det personliga planet. Inte i jobbet där jag går in i en roll, utan privat. Jag har skrivit ett kontrakt med mig själv att jag skall : Våga stå upp för den jag är och ej tillåta mig att slukas av en negativ sjunkande spiral. Det finns bara en av mig och det är jag. Jag är unik ❤️”

Magdalena Westman

 

”Man duger som man är. Ibland kan man känna sig utanför för att man inte passar in. Min insikt och mitt mål är att må bra samt ge andra människor uppmärksamhet för vad dom är. Detta vill jag utveckla och bli bättre på.”

Håkan Persson

 

”Jag tänkte använda mig av två triggers. Den första är att jag ska köpa en väckarklocka, jag har i dagsläget ingen, som redan på morgonen ska påminna mig om att ta till vara på dagen och de möjligheter som följer med den. Att uppskatta det jag har och inte ta något för givet. Att hjälpa mig att genomföra det jag företar mig. Den andra är ett armband jag fick av min dotter för två veckor sedan, som hon köpte i Grekland. Det armbandet ska vara ytterligare en trigger för att påminna mig om det jag skrev i mitt livskontrakt.”

Cattis Lindholm

 

”Hej på er! Här är min målbild och samtidigt en trigger för att jag ska nå hela vägen till mitt mål. Efter två mycket givande och inspirerande triader har jag även fått ihop ett skriftligt kontrakt. Dessutom har jag fått två frågeställningar som jag behöver fundera mer på.

  1. Hur och varför kommer jag välja fysisk aktivitet med familjen istället för stillasittande framför tv och/eller mobilen?
  2. Hur ska jag ladda batterierna när jag väljer bort tv (till viss mån)? Hur ska jag få energi till att driva familjen till att komma ut tillsammans?

Har stöd från min man och gjort kontraktet tillsammans med honom.☺”

Annika Terning

 

”Under min utbildning till Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa vill jag arbeta med mitt sockerberoende som är osunt och skadligt för min hälsa. Jag vill ha hjälp med att identifiera vilken känsla det är som som styr denna osunda handling. (Att äta för mycket sötsaker som godis, kaffebröd m.m.)

Vet även att jag har ett lågt blodsocker som påverkas av detta och en mer jämn blodsocker kurva är att föredra istället för sockertoppar och dalar. Mitt mål är att bli bättre på att äta långsamma kolhydrater för att få en mer stabil blodsockerkurva.

Jag har redan börjat planera mina måltider bättre med hjälp av ”matkassar” med färdiga recept från dietister samt att vara noga med mattider och frukter som mellanmål däremellan.

För att skapa en trygghet mellan klienter och terapeuter ser jag det som en självklarhet att det råder så kallad tystnadsplikt mellan de inblandade parter i denna process.”

Marie Engelcrona

 

”Min insikt efter triadövningen är att jag måste bli bättre på att be om uppmärksamhet positivt ovillkorligt. Jag duger som den jag är och behöver inte vara alla till lags. Det gjorde att jag ställde in ett möte idag som jag egentligen inte ville gå på och lyssnade på min kropp. Jag är förkyld och behöver vila! Det kändes så skönt…”

Sollan Larsen