fbpx

Öva samtal i jul

Börja öva samtal i jul
Julen är underbar men ibland blir det bara för mycket. Smit undan en stund och börja öva samtal.

Visst är julen härlig men i år… ja i år blir den nog inte riktigt som vanligt. Så se till att du får kvalitetstid även om du inte kan samla släkt och vänner och börja jobba på din utbildning till samtalsterapeut.   

Distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa ger dig full frihet att studera via nätet när du har lust. Samtidigt bygger du nätverk när du övar på Teams eller Zoom tillsammans med de andra i din grupp.

Vi värdesätter arbetslivserfarenhet. Därför är vi noga med att du inte kommer direkt från skolan utan har hunnit med att uppleva en del innan du börjar hos oss. Det gör också att de flesta deltagare passerat 30 med råge.

Eftersom i stort sett alla arbetar heltid brukar det fungera bra att hitta tider för möten som passar hela gruppen. Det handlar om att ge och ta. Och vara beredd på att man ibland får sätta av en timme kvällstid eller på en söndag.

I övrigt kör du precis när det passar dig. Du loggar in via vår hemsida och kommer åt månadens e-bok med texter och övningar, tittar på filmer och läser månadsbrev.

Lite längre fram arbetar du också med en egen provklient. Det är en person du inte känner sedan tidigare och som behöver prata om något som tynger eller utmanar utan att man för den sakens skull står inför direkt hälsovådliga problem.

Gissa om det är en skön känsla när någon annan blir hjälpt av dig.

Nästa kursstart är 18 december och första veckan arbetar du på egen hand. På nyåret är det dags att ta kontakt med de andra som ingår i din grupp och sedan kör ni igång när det passar er. 

Vad är det då som krävs för att man ska passa för det här med samtal? Ja, viljan att hjälpa andra är förstås viktig. Liksom intresset för människor och relationer (och hur vi kan utveckla dem). Visst låter det spännande!

Läs gärna vad andra sagt om utbildningen. Till exempel här eller här eller varför inte här

Mer om utbildningen
Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras utmaningar. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement genom att arbeta med samtal. Det kan också vara så att du går utbildningen för att bli bättre på det du gör idag.
 
När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med på Teams eller Zoom. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör.
 
Passa på att njuta av den rollen som observatör. Det är mycket lärorikt att lyssna och som samtalsterapeut har du sällan eller aldrig möjlighet att hörs hur andra jobbar.
 
Efter månad sju börjar du med en egen provklient. Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.
 

One thought on “Öva samtal i jul

  • 11 december, 2020 at 17:48
    Permalink

    Hej
    Det vore intressant att lär mig om att tala med andra som är i behöv av en vän eller bekant som kan har rätt ord till en som är i inre kris å behöv en bra människan som kan ger hen en rätt ord.

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *