fbpx

Gå i samtal

Alla behöver någon att prata med. Det är faktiskt hela idén med våra upplevelsebaserade utbildningar: du lär dig genom att öva tillsammans med andra. Det är lämpligt att gå i samtal parallellt med att du läser till samtalsterapeut eller hälsocoach och även efter att du är certifierad och kanske funderar på nästa steg.
 

Här är två bra alternativ:

1. Mejla oss och berätta att du vill vara sk. provklient hos någon av dem som läser hos oss till Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa. Detta är kostnadsfritt. Din terapeut har då genomgått två godkända handledningar och har studerat i ca sju månader. Man är inte färdig men behärskar konsten att driva ett samtal. Mejla på info@e-universitetet.se

Ämnet du som klient tar upp kan vara nog så besvärligt men får inte vara av sjukdomskaraktär.
 
2. Om du vill möta en erfaren terapeut erbjuder vår handledare Eva-Lotta Hallius ett extra förmånligt pris till alla som studerar eller har studerat på e-Universitetet. Eva-Lotta arbetar med individ- och grupputveckling sedan 20 år och är certifierad organisationskonsult, samtalsterapeut samt professionell coach. Kontakta Eva-Lotta på: eva-lotta.hallius@telia.com
 
I båda fallen gäller att ni möts via nätet.
 
Mer om utbildningen
Det är på Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa som du arbetar med en egen provklient. Mer om det strax. Utbildningen som går helt via nätet och är tänkt för dig som vill vill växa som människa och samtidigt hjälpa andra med deras utmaningar. Du får en grund för vidare förkovran men också möjlighet att inleda ett lönsamt och givande komplement till det du gör idag genom att arbeta med samtal. Det kan också vara så att du går utbildningen för att bli bättre på det du gör idag – till exempel för att känna dig tryggare i samspelet med dina kollegor.
 
När du anmält dig placeras du i en grupp tillsammans med två, tre eller fyra andra personer som du har möten med t ex på Skype. Ni hörs av ett par tre gånger i månaden och går igenom övningar samt övar samtal med varandra. Du växlar mellan att vara terapeut, klient och observatör. Passa på att njuta av den sistnämnda rollen. Den är mycket lärorik och som terapeut har man sällan eller aldrig möjlighet att lyssna på andra. Efter månad sju kommer du in på det där med en egen provklient.
 
Detta är en person som i stort sett mår bra men som kanske har en sak* man vill diskutera med någon man inte känner sedan tidigare. Med en blivande samtalsterapeut. Under arbetet med provklienten använder du etablerade verktyg från kbt och transaktionsanalys i ett separat program vi kallar Vardagspsykologi. Detta brukar ge spännande insikter – både för provklienten och för dig som blivande samtalsterapeut.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *